Varivo od lisičarki


Kad vam je potrebno nešto krepko, a ujedno puno okusa, najbolje je poslužiti se dobrim starim trikom i pripremiti neko varivo. Ako volite lisičarke, naš će današnji recept biti kao stvoren za vas!

U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, celer i mrkvu, sjeckanu slaninu, posolimo i na srednjoj jakoj vatri pržimo dok povrće malo ne omekša.

Zatim dodamo krumpir narezan na kockice, izmiješamo sastojke, ulijemo malo vode i sve zajedno kratko pirjamo povremeno miješajući.

Potom dodamo očišćene i na ploške narezane gljive, ulijemo toliko vode da pokrije sastojke, dodamo mljevenu crvenu papriku, popaprimo te kuhamo još 20-ak minuta.

Za to vrijeme u zdjelicu s kiselim vrhnjem dodamo prosijano brašno, sve zajedno izmiješamo pijenjačom, pazeći da ne ostanu grudice, i umiješamo u lonac s gljivama.

Zatim dodamo sjeckani kopar, sve zajedno kuhamo još 5-6 minuta i možemo poslužiti.