Riža s tikvicama


Sastojci za 4 osobe
250 g riže
500 g tikvica
5 žlica maslinova ulja
20 g maslaca
150 g mladog luka
3 češnja češnjaka
1 Pileća kocka Podravka
papar
sol
50 ml bijelog vina
bosiljak
peršin
ribani parmezan
1 žlica Vegete

Priprema

Tikvice djelomično ogulite; ako je potrebno, narežite ih na kocke. Mladi luk očistite pa ga narežite na kolutiće (iskoristite i dio zelenog lišća).
Na hladno maslinovo ulje stavite luk, izgnječeni češnjak i tikvice, izmiješajte pa zajedno propirjajte. Dodajte Vegetu i rižu, kratko propirjajte, umiješajte maslac, pileću kocku, malo soli, papar i zalijte s oko 800 ml vode. Dobro promiješajte i poklopljeno polako kuhajte.
Rižu povremeno promiješajte. Kad napola omekša, umiješajte vino (po želji možete dodati malo kvasine – vinskog octa), bosiljak i nasjeckani peršin.

Posluživanje
Ovako pripremljenu rižu poslužite toplu s ribanim parmezanom.

Savjet
Za pripremu ovog jela preporučujemo izbor posude s debljim dnom.

Mala tajna
Kada umiješate vino i začine, rižu promiješajte, maknite s vatre i ostavite poklopljenu 2 minute.