Kremasta krumpir salata


Sastojci:
2 kg manjeg crvenog krumpira
1 glavica crvenog luka
2 stabljike celera
1/3 šalice cijelih zrna gorušice
2 žlice jabučnog octa
1 šalice majoneze
2 žlice usitnjenih delikatesnih krastavaca
sol i papar

Priprema:
Očistite krumpir spužvicom i vodom te ga stavite u veliku posudu i skuhajte na laganoj vatri. Pazite da se krumpir ne prekuha kako se ne bi raspao.

Izvadite krumpir, ocijedite ga i ohladite.

Prepolovite ga napola i stavite u veliku zdjelu. Dodajte luk koji ste nasjeckali na tanke kolutiće te usitnjeni celer.

U drugoj posudi usitnite gorušicu te dodajte ocat, majonezu, usitnjene krastavce, sol i papar i sve dobro smiksajte.

Smjesu dodajte krumpiru i pažljivo promiješajte.