Varivo sa piletinom


Sastojci za 4 osobe
1 vrećica Zamrznute mješavine povrća Kraljevski mix Podravka (450 g)
400 g pilećih prsa
2 žlice ulja
2 češnja protisnutog češnjaka
1 žlica Vegete
2 žličice Gussnela Dolcela
200 ml Pasirane rajčice Podravka
1 žličica suhog bosiljka
½ žličice metvice


Priprema

Pileća prsa narežite na kockice i popecite na zagrijanom ulju. Dodajte protisnuti češnjak, Vegetu i pirjajte podlijevajući vodom 10-ak minuta.
Nakon toga umiješajte zamrznuto povrće, pasiranu rajčicu, bosiljak, metvicu i dodajte 600 ml vode.
Kuhajte 10 minuta i pred kraj kuhanja umiješajte Gussnel koji ste razmutili u malo vode. Pustite da sve još jednom zakipi.
Posluživanje
Tako pripremljeno varivo poslužite s popečenim kriškama kruha.

Savjet
Da bi ovo jelo bilo još aromatičnije, na kraju kuhanja dodajte žlicu maslinova ulja.